Pages

I love my follower

Sunday, February 19, 2012

puri a.k.a roti arab hujung minggu

19.02.2012 (5:30pm)
Rumah sewa Seri Indah
Makan2 petang
Menu : Puri @ roti arab + Kari ikan sardin dalam tin + Teh O panas
Bahan untuk buat puri @ roti arab : Tepung gandunm + buttercup atau majrin (dipanaskan)
Bahan untuk kuah pulak : i tin kecik sardin + bawang merah + bawang putih (tumis mcm biasa pastikan kuah mesti pekat dan likat baru best untuk pencicah..)

Memandagkan kat rumah kami ni xde pengelek kuih..jadi kami amik enisiatif lain...kami leper2kan adunan tepung tadi kat piring kecil mcm gambar kat bawah ni...hehehe..idea yang xpernah dibuat dek orang...

Perhatian : Tangan ini dimiliki oleh housemate aku Misi Yana tangan beliau bebas dari kuman merbahaya...enisiatif kami menggunakan cara ini sebagai pengganti penggelek yang sememangnye tiada dirumah
Lepas lenyek-lenyek adunan tepung tadi terus aku campak dalam minyak panas...inilah hasilnye bila tengah digoreng...naik gelembung2 kecik...maknanye jadi sikit la...
Ini lah hasilnye...kene makan panas2 baru best
Cecah pulak dengan kuah kari ikan sardin dalam tin ni..yummmi...

 Sekian, terima kasih

P/s : Thanks Misi Yana coz sudi bagi tunjuk ajar pada aku...insya-Allah kalau ade masa nnti (balik kampung) aku cube resipi ni yerk...

2 comments:

  1. Nak buat jugak....aku suka roti arab pasar malam rm1 tu...wah nakti ajar yer,,,^_^

    ReplyDelete
  2. hehehehe..boleh kiter belaja sesame eh nnt...

    tetibe teringat roti arab kat pasar malam kat umah ko tu...nanti tunggu ko balik la aku g pasar malam sana..ok?

    ReplyDelete

Aku orang biase2 jer..

My photo
Orang biase2 jer.. HAPPY...SIMPLE...HARMONY...

HElLoOoO...

hAvE a NiCe DaY!!!

Blogroll

Blogger templates


ShoutMix chat widget

Blogger news

Blogger templates

Pages